Intuïtieve Klankschalenopleiding

Je bent gefascineerd door klank …
Je wilt graag leren werken met klankschalen, drum en andere native instrumenten …

Je wilt graag ervaren wat de trilling met je doet en hoe je klank kunt inzetten voor transformatie van jezelf en de ander …

Dan is deze intuitieve klankschalenopleiding iets voor joú !

Naast het leren werken met klank is er ook veel aandacht voor persoonlijke groei. Je ontvangt coaching én ondersteuning in de vorm van oefeningen, meditaties, visualisaties.

Daarom is deze opleiding ook zeer geschikt voor mensen die willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling middels klank, voelen en lichaamsbewustzijn.

Klank en persoonlijke groei

Je leert intuïtief te werken met klankschalen, trommels, ratels, je eigen stem en allerlei andere instrumenten. De opleiding is vooral gericht op het ervaren en het voelen wat de klank met jou doet en hoe je die kunt inzetten voor een ander.

Uit ervaring weet ik dat  de trilling van de klank nogal wat teweeg kan brengen. Intensief leren werken met klank is daarom tegelijkertijd een transformatietraject. Een traject waarbij jij bij je kern komt; je authentieke zelf gaat ontdekken en leven.

Daarom is er naast het leren werken met klank ook veel aandacht voor persoonlijke groei. Je ontvangt coaching en online ondersteuning in de vorm van oefeningen, meditaties, visualisaties.

De combinatie van klankwerk en coaching is een krachtig middel om vrij en bewust te worden van jezelf en te gaan staan voor wie en wat je bent. Waardoor je stevig staat wanneer je zelf met anderen met klank aan het werk gaat.

En niet onbelangrijk: werken met klank is gewoon ongelooflijk leuk: het haalt speelsheid, het kind in jou naar boven. Je voelt je weer als een kind in de snoepwinkel en je voelt weer blijheid!

KLANK IS TRILLING EN DE TRILLING BRENGT JE LEVENSENERGIE IN BEWEGING EN NODIGT JE UIT OM MEER IN CONTACT TE KOMEN MET JEZELF.

Hoe ziet de training eruit?

 • Online modules met video’s en werkbladen met oefeningen, theorie en achtergrondinformatie;
 • 7 live trainingsdagen (zaterdagen) om samen te oefenen met klanken en waar je feedback krijgt en je vragen kunt stellen. Aan bod komen o.a.: klankschalen (metaal en kristal), ratels drum, wind- en waterinstrumenten, stem, gong, overige instrumenten, het geven van een groepsklankontspanning en een individuele sessie.
 • Meditaties en visualisaties
 • Inspiratievideo’s
 • 1-op 1 online coachingssessies waar ik jou persoonlijk coach zodat je ook echt stappen kunt maken.

Voor wie is deze training bedoeld?

 • Jij wilt graag met klank leren werken en bijvoorbeeld zelf een klankontspanning kunnen geven; en/óf:
 • Jij bent bijvoorbeeld coach, trainer, yogadocent en wilt klank toevoegen aan je toolbox om een breder palet aan te kunnen bieden.
 • Jij onderneemt graag stappen op het gebied van persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling; klank is een middel om bij je gevoel te komen en vanuit liefde en verbinding krachtige keuzes te maken.
 • Je bent nieuwsgierig en wilt graag onderzoeken wat klank met je doet!

Praktisch

Start : maart 2023, telkens op de volgende zaterdagen van 10.00 – 16.00 uur

 • 4 maart, 1 april, 6 mei, 3 juni, 8 juli, 9 september, 7 oktober
 • Bijdrage = 1498 euro

Bonus 1:

 • Hoe tof is dat: als bonus ontvang je naar keuze een healingsessie,  klanksessie of hypnosesessie  cadeau zodat je meteen al een steuntje in de rug krijgt en ballast opruimt.

Bonus 2:

 • Je krijgt de eerste les een klankschaal cadeau zodat je gelijk kunt beginnen met oefenen als je nog geen klankschalen hebt. Heb je wel al schalen, dan is het een mooie uitbreiding

Heb je interesse of heb je vragen? Stuur een mail naar: Jeanine@schoolvanovervloed.nl 

Ik beantwoord graag je vragen en ik stuur je een pdf met meer informatie!

Ja, ik doe mee !

Wat anderen zeggen

Wat is dit een mooie opleiding voor mij geweest!Jeanine kan makkelijk inspelen op wat er is en heeft geen probleem het programma om te gooien of aan te passen.  Naast alles wat Jeanine mij aanreikte kon ik aangeven wat ik wilde leren, ervaren of weten Dat heb ik al heel waardevol ervaren. Jeanine heeft me laten zien wat ik kan en waar ik op kan vertrouwen. Iedere keer veel zin gehad in de opleidingsdagen en ze waren keer op keer prachtig.Dankbaar voor Jeanine en de opleiding!

Rinske Engels
Klanksessies; ‘t smaakte naar meer. Mijn lichaam en geest werden gaandeweg wakker en kwamen tot rust. Wat in begin nog vast zat, kwam naarmate mijn systeem de klanktrilling ging herkennen, open om mij kenbaar te maken dat ik ten volste mag gaan leven. Er gebeurde tijdens deze reis heel wat, emoties, gevoelens dienden zich aan om gezien te worden. Daarmee kon ik makkelijker liefdevol verder in het dagelijks leven. Het mocht en kon er meer voor mezelf zijn. Niet dat dat zo makkelijk was, maar als ik een opgebouwd teveel aan spanning had ging ik mezelf weer verlichten met zo’n innerlijke klankmassage. Totaal tot rust, balans, zo sereen, zo een met het Zijn. Dat ervoer ik.
Het heeft me veel gebracht. Ik wil Jeanine bedanken met haar prachtige klanken van verschillende instrumenten en niet als laatste haar bijzondere stem, die mij meenam op de stroom van de trilling. Ook de coaching die daarbij aangereikt werd was een dankbare aanvulling. Dank voor dit stuk op mijn pad!
Sonja Stenssen
Intuïtief werken met klank

Je leert intuïtief te werken met klankschalen, trommels, ratels, je eigen stem en allerlei andere instrumenten zodat je dit ook in klanksessies voor anderen kunt toepassen. De opleiding is vooral gericht op het ervaren en het voelen wat de klank met jou doet en hoe je die kunt inzetten voor jezelf en een ander.

Je leert de kracht van stilte, je leert in te voelen en hoe je open kunt communiceren middels klank; je maakt op diep niveau contact met jezelf en de ander.

Wat mag je verwachten?

Tijdens de training gaan we veel oefenen en gaan we vooral praktisch aan de gang. Daarbij is er ook aandacht voor hoe jij jezelf neerzet, voorbij jouw comfortzone. Je leert intuïtief klank te geven; er zijn geen vaste protocollen.
De lesstof komt beschikbaar in een online omgeving zodat je die op je eigen tempo tot je kunt nemen. Denk daarbij aan instrumentenkennis, frequentieleer, het inrichten van de ruimte en wat er zoal bij komt kijken wanneer je je eigen praktijk zou willen beginnen. Deze theorie wordt tijdens de trainingsdagen aangestipt, en je kunt daarover altijd vragen stellen tijdens de les.

Ik ga ervan uit dat je tussentijds zelf oefent met het geven van klanksessies (bijv. voor vrienden of familie) en dat je daar ook een kort reflectieverslag van maakt. Je sluit de training af met het maken van een kort eindverslag.

OVER JEANINE

Na het plotseling overlijden van mijn ouders stond ik op een kruispunt in mijn leven. Wat wilde ik zelf nu echt, wat was mijn passie? Hoe kon ik meer in mijn kracht gaan staan?
Ik ben toen begonnen met het volgen van verschillen healingopleidingen, zoaIs Reiki, Quantum Touch en Universal White Time Healing. Daarnaast ben ik NLP practitioner en intuïtief coach en auteur van het boek ‘In 10 stappen leven vanuit je hart’.

In 2011 heb ik de opleiding tot Soundfulness klankwerker gevolgd. In eerste instantie puur als een traject voor persoonlijke ontwikkeling. Ik had toen nog geen idee dat klank echt mijn passie zou worden. Ik heb daar zelf het gebruik van de stem aan toegevoegd, omdat ik merkte dat de stem zo’n rijk palet aan emoties over kan brengen. Bovendien zing ik al sinds mijn zesde in allerlei koren, zodat het voor mij ook vanzelfsprekend is om de stem te betrekken. Inmiddels heb ik ook Sjamanistische trainingen gevolgd; ook die manier van werken en vooral de verbondenheid met de aarde en de elementen neem ik mee in mijn werk en dus ook in mijn trainingen.

Ik heb inmiddels ruime ervaring met het geven van klankontspanningen, therapeutische klanksessies en het geven van workshops en klanktrainingen. Sinds 2018 bied ik coachingtrajecten aan waarbij klank en voelen een belangrijke rol spelen; ik merk dat je een blokkade, die vaak door het denken ontstaan is, effectiever kunt transformeren door te voelen. Je lichaam geeft je sneller inzicht dan je brein!

~Leef je leven vanuit innerlijke kracht en authenticiteit ~